Ads 468x60px

Blog Listem

11 Şub 2011

UZUN İNCE ALİ

Nerde başlasam bilmiyorum? Ama şunu diyebilirim ki kendisi blog sayfamın deli ve çılgın hayranı olur. Şakağımda şu soğuk metali hissetmezsem daha iyi olacak :) Şaka bir yana sizlere birisinin durum hikayesini anlatmak istiyorum. Belki biraz Ayşe Arman havasında olacak...



Uzun, ince ve esmer birisini hayal edin. Sürekli gülümseyen gülümseten birisi olsun, kendisi ile dalga geçebilen olsun. 30 yaslarında olsun ama sanki 25indeymis göstersin. Günü aksiliklerle geçmiş yorgun bir müdürü sadece bir gülümsemesiyle güldüren birisi olsun. Tabii böyle anlattığım birisi ne büyücü, ne de İnek Şaban. Sadece günümüzde hepimizin unuttuğu bir şeyi çok iyi hatırlayan birisi....Nedir peki onun çok iyi hatırladığı ama bizim unuttuğumuz. O da hayatla dalga geçmeyi bilebilmek... Kendisiyle barışık olabilmektir.

Bazıların rivayeti odur ki çift kişiliklidir kendisi ama şizofren de değildir hani... Bir ara bakarsınız ilgi, şefkat bekleyen yaramaz bir çocuktur. Sürekli çemkiren, bağıran hatta koca adam ağlamaz demeseler ağlayabilecek kadar dışavurumcu bir karakere sahiptir. Bazen sıkılgan çocuk vari oooof diyen  bir narasını duyarsınız, bazen ayyy çok şekersiinn diyen Huysuz Virjin ekolünden ilerleyen tiyatral hareketlerini görürsünüz. Bazen hayat okulunun en ince sözlerini işitirsiniz ama duymamazlığa gelirsiniz tabii yüzünüzde yarım porsiyon gülümseme lekesi belirir. Başka zaman bir bakmışsınız gayet ciddi, soğuk, sert bakışlı birisi ile karşılaşırsınız. Gördüğünüz, baktığınız aynı Ali'dir ama sizde muhtemel ilk izlenim uyandıran Ali değildir. Bıçak geçmez sımsıkı dudakları, boş ve ufka bakan göz bebekleri, üzerinde önceden farketmediğiniz ama o anki duruşu ile daha beliren İtalyan-Türk melez biçimli spor-abiye kıyafeti ön plandadır o an. İşte o an acımasız bir sevgiliyi oynar. Onun için ölen bir sürü kız vardır ama yüz vermeyerek cezalandıran bir sert adama benzetirsiniz.

Kendisi arabalara düşkündür ve sağlam bir sürücüdür. Almanya başta olmak üzere bir çok avrupa ülkesi hakkında genel kültüre ve bilgiye sahiptir. Onla gayet ciddi ciddi siyaset, ekonomi, kültür, sanat, sinema ve moda gibi bir çok şey hakkında konuşabilirsiniz.

Yazının devamı yarına....

2 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Elmasri,önemli olanda çevreye iyi yansımalar bırakmak,herşeyi iyi tarafından görmek,yapıcı olmak ,insanlara kötü gününde yardımcı olmak,sanırım bu güzel davranışlar bir çok sorunu başlamadan çözecektir.Saygılarımla

Ömer Elmasri dedi ki...

Merhaba İlhami Bey, Yorumunuz için teşekkür ederim. Bu yazımı bir arkadaşımın isteği üzerine yazdım. Biraz durum analizi denilebilir. Karamsar bakmamakla birlikte iyi-kötü demeyelim ama zayıf güçlü yanlarını belirtmek istedim. Zaten herşeyi anlamlı kılan bakış açımızdır. Güzel düşünce, güzel bakışı sağlar, güzel bakış güzel eylemleri. Bahar ayına girmiş bulunuyoruz. Bu bahar ayı hepimize nice güzellikler getirsin. Saygılarımla.