Ads 468x60px

Blog Listem

9 Şub 2009

LODOSTA MTB YARISI IZLEMEK

8 Şubat Pazar günü antrenörüm, akıl hocam, yaşam koçum olan Bülent Bey ve sporcu arkadaşlarımız Kaveh (19) ve Faraz (23) ile Belgrad ormanlarına arabamızla gittik. Ormana gitmeyeli 9 sene olmuştu. Ancak ormandaki yola yanlış yerden girmemizden dolayı biraz kaybolduk, aslında topu topu 2-3 asfalt yol var ama yılan gibi kıvrılıp uzayı gidiyordu her biri. Geçtiğimiz mekanları da yolun ortasında başlayarak sırayla not ettim. Binbaşı çeşmesi mesire yeri, fatih çeşmesi, kirazlı bent piknik alanı, ters istikamet te olsa ara yola girdik, fratay mesire yeri, bahçeköy geyik üretme çiftliği yolunun girişi, ayvat rendi, ara yol gene, sonunda aradığımız Valide bendine geldik. Bu yolculuk esnasında güzel şeyler gördüğüm gibi hoşuma gitmeyen şeylr de gördüm: çöpler. Ormanın bazı kısımların çöpler içinde olması benim içimi ürpertiyordu. Bu kadar çöp İstanbul'un akciğerleri de denilen Belgrad Ormanlarında ne işi olabilirdi? Neyse vardığımız yer temiz tutulmuştu, güzel minik gölleri bataklıklar, dereler vardı. Her ne kadar yemyeşil olmasa bile ağaçların ton ton kabuk renkleri, bataklık ve yabani çiçekler ve farklı sarmaşıklar mevcut idi. Bulunduğumuz yer ise tam barajın dibi idi. Ortamın atmosferi de enfesti ama.

Sonunda hep beraber orada çevreyi gözlemledik, Faraz hemen katılmaya karar verdi, ama hazır değildik, temini mümkün olabilecek ama yanımızda olmayan eşyalara rağmen hazırladık. Kayıtlar sabah 9:00, yarışma 10:00'da başladı. Sonunda Faraz yarışmada kendi kategorisinde 3. oldu. Yarış boyunca sürekli yağmur yağdı, sürekli lodos vardı. Faraz en son yanıma geldiğin yüzünde çamur maskesi şeklinde çamura bulanmıştı, sadece yüzü değil, her yeri çamur içinde idi, diğer bisikletçiler de aynı durumdaydılar.

Bu arada Faraz'ın bir otobüse yetişmesi gerektiğinden acelece ama hızlı olmayacak şekilde araba sürüyordu Bülent bey. Birden arkamıza araba çarptı, neyse o konu halledildi ama otobüse yetiştik ve madalya alan arkadaşımız için bir gün erteletme ricamız olumlu karşılandı. Sonra Kaveh'nin evinde kurulandık. Sonra güzel bir antep lahmacunu keyfinden sonra evlerimize dağıldık.

0 yorum: